ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Τα πάντα στη ζωή είναι στιγμές είναι στάσεις είναι σταθμοί. Η στιγμή της έμπνευσης, η στιγμή της δημιουργίας, του πόνου, της γέννας, της χαράς, της απώλειας, της απόλαυσης, της επιβράβευσης. Είναι οι στιγμές που ορίζουν την πορεία μας.

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στη Θεσσαλονίκη τέλη της δεκαετίας του ’60. Ρίζες από Σμύρνη, Θράκη, Κάρπαθο, Θεσσαλονίκη. Εποχές αγνές, απλές, εποχές αλάνας, παιχνιδιού πετροπόλεμου, φλέρτ, χρωμάτων και αρωμάτων.

Από μικρούς μας παθιαζε, μάλλον είχαμε κλίση, να καταστρέφουμε και να ξαναφτιάχνουμε πράγματα. Χαρτιά ξύλα πέτρες και σίδερα παίρναν νέα μορφή. Αυτό το πάθος και η φλόγα της δημιουργίας, σήμερα, μας ώθησαν να κατασκευάσουμε νέα έργα, με τα ίδια παλιά υλικά.

Το κάθε έργο είναι μοναδικό επειδή το κάθε υλικό είναι μοναδικό. Κάθε πέτρα έχει τα δικά της νερά, κάθε ξύλο τους δικούς του ρόζους, χτυπήματα, τρύπες. Η πρώτη ύλη φερμένη από Άνω Πόλη, παλιά έπιπλα, παλιατζίδικα. Όλα τα υλικά έχουν από μόνα κάτι να πουν, έχουν δει και έχουν ακούσει πολλά. Έχουν μνήμες, ζήσαν στιγμές.

Εμείς απλά καταφέρουμε να τις ανασύρουμε αυτές τις στιγμές και να τις αποτυπώσουμε με μοναδικό τρόπο. Παλιές γειτονιές, σοκάκια, άνθρωποι, πρόσωπα, εκκλησίες, μέρη που γνωρίζεις ή όχι έχουν κάτι οικείο, κάτι σου λένε, κάτι που σε αγγίζει, στιγμή μοναδική. Έργα και αντικείμενα που θα βρούνε θέση στον χώρο σας και στην καρδιά σας.


Επαγγελματικη σταδιοδρομια

Με κλίση και σπουδές στη ζωγραφική, γραφιστική και μουσική δημιουργήσαμε την
εταιρεία START (Σταματίου+Art) με κύρια ενασχόληση τη γραφιστική.

Σταθμοί στην πορεία μας

  • Η σχεδίαση για το ΥΠΕΧΩΔΕ και τη Θεσσαλονίκη του πιλοτικού προγράμματος για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα σχολεία. Το πρόγραμμα βραβεύτηκε ανάμεσα σε 141 πόλεις στην Φρανκφούρτη με το χρυσό αστέρι Golden Climax Star 2002 από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό “Climate Alliance”
  • Η σχεδίαση της 7γλωσσης έκδοσης «Τα μνημεία της Θεσσαλονίκης» από τις εκδόσεις Μόλχο.
  • Η σχεδίαση όλου του έντυπου υλικού επί σειρά ετών των Φεστιβάλ Βιβλίου, Πνευματικού Μαϊου, Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.
  • Η συνεργασία με τα Δημήτρια (7 φορές) με την «Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» με Υπουργεία, Δήμους, Φορείς κυρίως για τη σχεδίαση μεγάλων εκδηλώσεων που αφορούσαν στον πολιτισμό (Μέγας Αλέξανδρος, Μακεδονικός Αγώνας, Χάρτες του Αρχιπελάγους, Γύζης, Γραμματόπουλος, Γκίκας, Νάτση, Μυταράς, Φασιανός, Φρίντα Κάλο, Ελληνικό Χαρτονόμισμα, Πολιτιστικός Οδηγός Πόλης κ.ά.
  • Η Ψηφιοποίηση και η τεκμηρίωση, μετά από διεθνή διαγωνισμό, του Πολιτιστικού Υλικού του Κέντρου Ιστορίας και της Δημοτικής Πινακοθήκης.
  • Η ανάθεση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης της σχεδίασης του έντυπου υλικού για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

goldfish-blue-armchair